Yeni Bir Sendikal Süreç Gerek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapısal Reformlar, Yeni Orgutlenme Modelleri , Enformasyon Çağı, içinde bulunduğumuz ve Enformasyon Toplumu olduğumuzu unutmadan emeğin haklarını bu yeni düzlemde savunacak zihinsel yaklaşımlar geliştirmek zaruridir.

Kapitalizm Enformasyon çagında yeniden yapılandı, Ulusal ekonomiler artık birbirlerine daha sıkı bağlarla bağlanmış, Ekonomik Krizlere karşı uretim olmadığından daha kırılgan bir düzeyde seyretmekte.

Ulusal Ekonomilerin çalıştığımız Micro Ekonomili Sirketler ya da Kamu Kurumlarının doğrudan yansıması olduğunu unutmadan devam edelim.

Birden fazla Ulkede üretim ve yönetim birimleri bulunan Çok uluslu şirketler ve yine Kamu idareleri İŞCİLER Arasında Rekabet ve Ayrım yaratarak bu ekonomik daralma ve kırılma yaşayan ekonomik krizleri lehine çevirebilmektedir.

Bu koşullar çalışma yasamı açısından Tüm Dünya’da İŞÇİ Sınıfinı içinden çıkılamayacak ekonomik buhranlara sürüklemektedir.

İŞÇİ Sınıfının, Tüm Dünyada Kendisini Örgütleyecek bir dayanışma ağına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğu zamanlardayız.

Ancak Ulkemizde Sendikalar ve Sendika Yöneticileri Günumuz koşullarına Sermaye Sınıfı kadar hızlı adapte olamamış tabanda ciddi anlamda sorgulanır hale gelmişlerdir.

Aslında bunun ismi tam olarak SENDIKALI İSÇİNİN SENDİKA KRİZİDİR.

Bu noktada doğru iletişim ve katılımcılık sendikal krizin aşılmasında ihtiyaç duyulan temel göstergelerden olacaktır.

Ülkemizde 3 Konfederasyon ve Farklı iş kollarında örgütlü, işçilerin üye olduğu, belli bir genişliğe sahip 12 Sendika var.

İnanabiliyormu sunuz ne Bu Sendikaların ne de bunlara bağlı birimlerin (Şubelerin) İŞÇI’nin İletisimini güçlendirecek, yeni mücadele argümanı ve örgütlenme yaklaşımlarına dair tek bir projesi yoktur.

Tek yapabildikleri, kendilerini eleştiren, biraz öne çıkan, insiyatif alan, sınıf için çalışma yapmak isteyen, dünyayı izleyen, yaratıcı çalışmalar yapan insanlara itibar cellatlığı yaparak hasbel kader oturdukları koltukları koruma derdindeler.

Fakat bu böyle gitmez. Başka bir çağdayız. İşçiler de daha gelişkin yapılar kurmak için örgütleniyor.

İletişim araçları bunu yaratmak işçi son derece elverişli ortamlar yaratıyor.

Daha düne kadar Hükümetin sendikacısı olan Mahmut Arslan bir kaç saat içinde yalan edildi.

İşçiler birbirileri ile hiyerarşik olmayan, çağın sunduğu imkanlari kullanarak, daha geniş platformlar, hiyerarşi dışı ilişkiler kurabilir, emeğini, yeteneğini ve aklını birleştirebilir.

Amerika’da Amazon, starbuck işçilerini izlemekte yarar var.

Türkiye’de belediye işçilerini, taşeron işçilerini, EYT hareketinin açtığı güzergahı iyi izlemek, yaratılanın üzerinde düşünmek son derece anlamlı.

Aynı olanakları işyerlerindeki örgütlülüğümuzu arttıracak düzeye getirmeliyiz. Herşeye rağmen hala bir işyeri gerçekliğinden bahsedebiliriz.

İşçiler arasındaki ağ’ın güçlenmesi, yeni teknolojik araçların hergün birbiri ile iletişim halinde olan işçilerin örgütlülüğünü ilerletecek şekilde devreye sokulması son derece anlamlı olur kanaatindeyiz.

Doğrudan demokrasiyi eksen alacak, sınıf temelli çıkışlar, kapitalizmin devasa krizi karşısında emek dünyasının ayakta kalabilmesi ve yeni mevziler kazanması için elzemdir.

Birleşen işçiler yenilmezler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yeni Bir Sendikal Süreç Gerek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Pravda gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin